img
img
img
img

Опис

Албанија, на Балканскиот Полуостров во Југоисточна Европа, е мала земја со јадранско и јонско крајбрежје и внатрешност што ја поминуваат албанските Алпи. Земјата има многу замоци и археолошки локалитети. Главниот град Тирана е центриран на големиот плоштад Скендербег, местото на Националниот историски музеј, со експонати кои се протегаат од антиката до посткомунизмот и фрескоживописната џамија Етхем-бег.

Понуди за Албанија

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен