img
img
img
img

Опис

Македонија, држава сместена на Балканскиот Полуостров во Југоисточна Европа. Земјата е една од наследничките држави на поранешна СФРЈ, од која прогласила независност во 1991 година. Се граничи со Србија на север, Косово на северозапад, Бугарија на исток, Грција на југ и Албанија на запад. Главен град на државата е Скопје, кој воедно е и најголемиот град во земјата. 
Понуди за Македонија

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен