img
img
img
img

Опис

Боровец (до 1950 г. Чам Кориjа) e светски рекреативен скијачки центар во планината Рила.Ситуиран е на надморска височина од 1350 метри, и наjстарo планиско одморалиште во Бугарија - постои од 1896 година, кога царот Фердинанд создава летна резиденциjа. Располага со многу скијачки патеки и ски-лифтови. Наjвисоката точка на ски-центарот е Јастребец - 2369 метри, од каде има излез кон Мусала, највисокиот врв на Балканот.

Понуди за Боровец

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен