img
img
img
img
img
img

Опис

Израел, блискоисточна земја на Средоземното Море, Евреите, христијаните и муслиманите го сметаат за библиска Света земја. Нејзините најсвети места се во Ерусалим. Во рамките на неговиот Стар град, комплексот Темпл Монт ги вклучува светилиштето „Купола на карпата“, историскиот западен ѕид, џамијата Ал-Акса и црквата на Светиот гроб. Финансискиот центар на Израел, Тел Авив, е познат по архитектурата и плажите Баухаус.

Понуди за Израел

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен